Autószerviz raktárkészlet kezelő számlázó

Autószervizek raktárkészlet kezelő és számlázó programja.

Kisebb autószervizek ügyviteli folyamatait tartalmazza, a munka felvételétől a számlázásig. A lite verzió azonos az alapverzióval, csak nincs benne készletkezelés, igy a regisztrációs díja a teljes verziónak a fele. Új megrendelőinknek, kérésre feltöltött cikktörzset is mellékelünk amely egy általános autószerviz anyagait tartalmazza. Ez közel négyezer tétel. Az internetre kihelyezendő új telepítő készlet tartalmazza az online és offline  verziót, kihelyez indító ikont mindkét verzióra. Jellegzetesen eltér egymástól a két verzió. Az offline verzióról online verzióra váltani nagyon egyszerű. Általunk adott új regisztrációs kódot, csak be kell írni az online verzióba. A munka ott folytatható  ahol az offline verzióban befejeződött. Mindkét verzió azonos adatbázist használ.

Online verzió:

Használatba vétel előtt az online teszt pontban el kell fogadtatni a NAV által biztosított azonosító kulcsokat.  Ha ez megfelelő és a teszt sikeresen lefut, használható lesz az azonnali online bejelentő funkció. Amint egy számla eléri az  ÁFA limitet a program megpróbálja azonnal beküldeni. Ha ez nem sikerül, egy beküldő háttérprogram rendszeresen próbálkozik ezzel a feladattal.  A lezárástól számított 24 órán belül a számlának be kell érkeznie úgy hogy azt a NAV befogadta, erről elfogadó elektronikus választ küld amely tartalma alapján egyértelműen megállapítható hogy a teljes folyamat rendben lezajlott.

Regisztrálatlan verzió korlátozásai

Számlakiállító adatai a számlán demostrációs adatokkal cserélődik le. Online verzió számlabeküldési funkciói a NAV felé blokkolva.

Regisztráció:

 A megrendelő kitöltése után nyílvántatásba vesszük, majd küldünk regisztrációs kódot.

Terméktámogatás: 

Telefonos tanácsadás, számítógépes távkapcsolat segitség. 

Linux:

Az offline verzió Linux operációs rendszeren is működik 32 bites Wine emulátor használatával.

 

Egyszeri regisztrációs díjat kérünk.  Az árak bruttóban értendőek. 

A program verzió megnevezése   Rövidítés  

Offline verzió

regisztrációs díj

 

Online verzió

regisztrációs díj

 Lite verzió ( raktárkészlet kezelés nélkül)      SQL lite    Nem forgalmazzuk      32ezer Ft 
 Standard  verzió    SQL alap    Nem forgalmazzuk      64ezer Ft 
 Hálózatos verzió (5 terminálra)    SQL net    Nem forgalmazzuk     320ezer Ft 

 

A regisztrációs díj tartalmaz egy év dijtalan követést. 

 

Esetleges forrás adatbázis konveziója a programunkba ( anyag,munkatörzs,partnertörzs ) : megállapodás alapján

Egyedi kérések, módosítások:   ( valamelyik alapverzió specializálása ) megállapodás alapján


 

Program: 
MéretFeltöltés dátuma
Fájl lafisoft_auto_netto_1_7_1_online_teljes_2018.1201.exe20.21 MB2018. 12. 01. 10:57
Kézikönyv: 
MéretFeltöltés dátuma
PDF ikon felhasznaloi_kezikonyv_auto.pdf1.45 MB2018. 08. 09. 08:36

Kézikönyv tartalomjegyzéke: 

Autószervizek figyelmébe !

2017.01.01-től kötelező az autószervizek számára a pénztárgép használata.

Ez alól csak akkor lehet mentesülni, ha csak számlával értekesít kizárólagosan.  Sokan táblával figyelmeztetik az ügyfeleket hogy szolgáltatást csak ÁFÁ-s számla elfogadása esetén tudnak vállalni, amihez kell a vevő neve és címe. Ennek hiányában nem tudják kiszolgálni.  Továbbá minden hónap 15-ig be kell küldeni a NAV-nak az úgynevezett PTGASZLH nevű nyomtatványt az ANYK nyomtatvány kitöltő program segítségével.  ( ÁNYK = Általános nyomtatvány kitöltő program ) Ezt xml fájlt a számlákat feldolgozó könyvelő irodák szokták használni, hogy a kiállított számlákat ne kelljen újra begépelni. Az autószervizek számára készített LafiSoft programokba  beleintegráltuk a NAV export funkció mellé az automatikus PTGSZLAH generálást. Ezt a fájlt a könyvelők elektronikus be tudják olvasni rendszerükbe és gyorsan tudják teljesíteni a megbízó bejelentési kötelezettségét.

A program rövid ismertetése: 

Egyraktáras rendszer.  Az anyagok mozgatása bizonylat rendszerben történik. Egy bizonylat van amely minden esetben a készletet növeli, a bevételezés. A kiadási oldalnak több alternativája van. Tartalmazza a kötelező NAV exportot és az opcionális PTGSSZAH ABEV feladás funkciót.

 

Föbb törzsadatok: 

Alapanyag és munkatevékenység törzs, vevők és beszállók, javitott adatok adatbázisa.

Fő ügyviteli folyamatok

- bevétrelezés a raktári készletbe, munkafelvételi lapokkészitése a javitandó autókról,  , - ajánlatok készítése,  előleg számla készítés,  szállítólevél a felhasznált anyagokról, belföldi számla, ( AKK,TAM,AM,0,5,18,27 % ÁFA kulcsokkal ), - devizás kétnyelvű számla, ( tetszés szerinti devizával egyenlőre angol/magyar nyelven  ) Kiadási oldalon soha nem kezeli a készletet, az ajánlat,előleg és devizás számla. Belföldi  számla esetén bizonylatonként eldönthető hogy levonja-e a készletet vagy sem. Alkalmazott nyomtatási számlaformátum a legegyszerűbb esetben az 1s, azaz az egysoros verzió. Itt az eladott tétel adatai egy sorban elférnek. A megnevezés a leghosszabb adatmező ami általában 80 karakter széles. Rövid megnevezések esetén ideális  megjelenítési formátum, mert tömör, egy a4-es lapon kb. 40 tétel is elfér.  Ha több információ szűkséges egy számlatétetésorról, átkacsolható a kétsosos üzemüre ahol több információ jelenetihető meg a számlán. 

Nettós rendszer, a program rászámolja az egységárra az ÁFÁ-t. Az anyagtörzsben mindkét ár látható, de a nettó eladási árat kell rögziteni.

Számlázáskor, bevételezéskor az eladott tétel kiválasztására alkalmazható a vonalkód olvasó is ha ez a funkció be van kapcsolva. Ügyfelenként megadható a kedvezmény százalék, fizetési módja, esetleges határideje. A program automatikusan feltölti a szerkesztett bizonylatokra. Az ügyfélhez rendelt esetleges kedvezmény  automatikusan korrigálja a 100%-os eladási árat. Az korábban elkészített bizonylatok kezelése rugalmas, bármikor javítható. Számlák esetében, ha ki lett nyomtatva az eredeti példány, a módosítási funkció blokkolásra kerül. A program rendelkezik helyreállítási funkciókkal.  Mivel minden mozgás bizonylatolt, egy menüpont meghívásával a pillanatnyi raktárkészlet újra szerkeszthető. Rendelkezik egy anyag mozgásait megjelenítő un. anyagkartonnal. Itt időrendi sorrendben látható az adott anyag  bevételezései,értékesítései.

Föbb listák:

- kiállított bizonylatok listája egy időintervallumban ( összes bizonylat típusra ), kifizetetlen számlák,- egy vevő vásárlásai,stb. Ezeket folyamatosan bővítjük az ügyfeleink visszajelzési alapján. Nagyon sok információ olvasható a programokkal kapcsolatban a lafisoft weboldal GY.I.K ( Gyakran Ismételt Kérdések ) 

Regisztrálatlan verzió korlátozásai:  Számlakiállító adatai a számlán demostrációs adatokkal cserélődik le. Online verzió számlabeküldési funkciói a NAV felé blokkolva.

Terméktámogatás:  - telefonos tanácsadás, számítógépes távkapcsolat segitség. 

 

 

Program verziók és jellemzőik táblázatos formában:

BDE

lite

BDE

alap

SQL

net

 

Kép,

videó

Operációs rendszerek amelyeken a program használható, telepíthető:            
  Windows XP  rendeléskor jelezni kell mert más teplepítő készletet kell használni    
  Windows 7,8,10    
  Linux ( 32bites Wine emulátorral )    
   

Képgaléria, videók: