Számlázó Linux operációs rendszerre.

LafiSoft online/offline számlázó Linuxra.

A program minden Linux alternatíván fut. Freepascalban készült, Lazarus fejlesztő rendszerrel.  Az internetre kihelyezett tömöritett fájl egyszerre mindkét verziót tartalmazza. Jellegzetesen eltér egymástól a két verzió. Az offline verzióról online verzióra váltani nagyon egyszerű. Általunk adott új regisztrációs kódot, csak be kell írni az online verzióba. A munka ott folytatható  ahol az offline verzióban befejeződött. Mindkét verzió azonos adatbázist használ.

Offline verzió:

Sok kisvállalkozás számlái soha nem lépik át az online bejelentési kötelezettséget jelentő 100 ezer Ft ÁFA értéket. ( áfamentesen szálmáz  valamilyen adózási konstrukció keretében, vagy szolgáltatást végez sok számlával kis bruttó értékkel. ) Ezen verzióval nem nyomtatható olyan számla amely átlépi az ÁFA határértéket.  Lezárni sem engedi ebben az esetben. Nem függ az internettől,  a számlakészítés jóval egyszerűbb mint az online rendszerben.

Online verzió:

Használatba vétel előtt az online teszt pontban el kell fogadtatni a NAV által biztosított azonosító kulcsokat.  Ha ez megfelelő és a teszt sikeresen lefut, használható lesz az azonnali online bejelentő funkció. Amint egy számla eléri az  ÁFA limitet a program megpróbálja azonnal beküldeni. Ha ez nem sikerül, egy beküldő háttérprogram rendszeresen próbálkozik ezzel a feladattal.  A lezárástól számított 24 órán belül a számlának be kell érkeznie úgy hogy azt a NAV befogadta, erről elfogadó elektronikus választ küld amely tartalma alapján egyértelműen megállapítható hogy a teljes folyamat rendben lezajlott.

Regisztrálatlan verzió korlátozásai:  Számlakiállító adatai a számlán demostrációs adatokkal cserélődik le. Online verzió számlabeküldési funkciói a NAV felé blokkolva.

Terméktámogatás:  - telefonos tanácsadás, számitógépes távkapcsolat segitség. 

Kézikönyv: 
MéretFeltöltés dátuma
PDF ikon felhasznaloi_kezikonyv_linux.pdf1.1 MB2018. 08. 30. 17:38

A regisztráció kötelező. A megrendelő kitöltése után nyílvántatásba vesszük, majd küldünk regisztrációs kódot.  Követési díj nincs.

Regisztrálatlan verzió korlátozása: Számlakiállító adatai a számlán demostrációs adatokkal cserélődik le.    

Terméktámogatás:  - telefonos tanácsadás, számitógépes távkapcsolat segitség. 

 

A blackPhanter OS magyar fejlesztésű Linux-rendszer esetén:

http://www.blackpanther.hu vagy www.blackpantheros.eu

A program a LafiSoft és a blackPanther Europe megállapodása alapján ingyenes, de regisztráció köteles.

A program az operációs rendszer része, telepitése egyszerű, Frissitéseket a  blackPanther OS automatrikusan végzi. 

További információk: 

https://hu.blackpanther.hu/alkalmazas-letoltes/szamlazo-program-online-s...

https://hu.blackpanther.hu/alkalmazas-letoltes/szamlazo-es-alapveto-kesz...

 

Egyéb Linux, Windows operációs rendszer esetén ( tehát a blackPanther OS kivételével ) :

Egyszeri regisztrációs dijat kérünk:  offline verzió: 16ezer Ft, online verzió: 32ezer Ft 

- a home könyvtáron belül kell készíteni egy tetszőleges nevű alkönyvtárat,
- ki kell bontani a készített új mappába a tar.gz vagy zip csomag tartalmát,
- a szamla410_online vagy szamla410_offline  binális fájl meghívásával indítható a konzolból a program munkakönyvtából. 

Függőség: ssl,  libxml2 ( csak az online verzió esetén )

Eddig sikeresen telepitve: Debian 9.3.0

A program rövid ismertetése.

Föbb törzsadatok: 

Számlatétel szótár, és vevők  adatbázisa.

Fő ügyviteli folyamatok

 belföldi számla, ( AKK,TAM,AM,0,5,18,27 % ÁFA kulcsokkal ),  devizás kétnyelvű számla, ( tetszés szerinti devizával egyenlőre angol/magyar nyelven  )

Alkalmazott nyomtatási számlaformátum 1s, azaz az egysoros verzió. Itt az eladott tétel adatai egy sorban elférnek. A megnevezés a leghosszabb adatmező ami általában 80 karakter széles.
Rövid megnevezések esetén ideális  megjelenítési formátum, mert tömör, egy a4-es lapon kb. 40 tétel is elfér. 

Nettós rendszer, a program rászámolja az egységárra az ÁFÁ-t. Az anyagtörzsben a nettó eladási árat kell rögziteni.

Ügyfelenként megadható a kedvezmény százalék, fizetési módja, esetleges határideje. A program automatikusan feltölti a szerkesztett bizonylatokra. Az ügyfélhez rendelt esetleges kedvezmény  automatikusan korrigálja a 100%-os eladási árat. Az korábban elkészített bizonylatok kezelése rugalmas, bármikor javítható. Számlák esetében, ha ki lett nyomtatva az eredeti példány, a módosítási funkció blokkolásra kerül.  Rendelkezik egy anyag mozgásait megjelenítő un. anyagkartonnal. Itt időrendi sorrendben látható az adott anyag értékesítései.

Föbb listák:

- kiállított bizonylatok listája egy időintervallumban ( összes bizonylat típusra ), kifizetetlen számlák. Ezeket folyamatosan bővítjük az ügyfeleink visszajelzési alapján. Nagyon sok információ olvasható a programokkal kapcsolatban a lafisoft weboldal GY.I.K ( Gyakran Ismételt Kérdések )