Egy raktáras készlet kezelő számlázó

Egyraktáras rendszer.  Az anyagok mozgatása bizonylat rendszerben történik. Egy bizonylat van amely minden esetben a készletet növeli, a bevételezés. A kiadási oldalnak több alternativája van. Tartalmazza a kötelező NAV exportot, amely számla tipusonként készít xml exportot.

Kezelt bizonylat tipusok:

-bevételezés,

- szállítólevél, ( mindig csökkenti a készletet )
- belföldi számla, ( AKK,TAM,AM,0,5,18,27 % ÁFA kulcsokkal )
- FAD számla ( fordított adózású számla )
- devizás kétnyelvű számla, ( tetszés szerinti devizával egyenlőre angol/magyar nyelven  )
- előleg számla

-ajánlat bizonylat.

Kiadási oldalon soha nem kezeli a készletet, az ajánlat,előleg és devizás számla. Belföldi és a FAD számla esetén bizonylatonként eldönthető hogy levonja-e a készletet vagy sem.

Online verzió:

Használatba vétel előtt az online teszt pontban el kell fogadtatni a NAV által biztosított azonosító kulcsokat.  Ha ez megfelelő és a teszt sikeresen lefut, használható lesz az azonnali online bejelentő funkció. Amint egy számla eléri az  ÁFA limitet a program megpróbálja azonnal beküldeni. Ha ez nem sikerül, egy beküldő háttérprogram rendszeresen próbálkozik ezzel a feladattal.  A lezárástól számított 24 órán belül a számlának be kell érkeznie úgy hogy azt a NAV befogadta, erről elfogadó elektronikus választ küld amely tartalma alapján egyértelműen megállapítható hogy a teljes folyamat rendben lezajlott.

Linux:

Az offline verzió Linux operációs rendszeren is működik Wine emulátor használatával, az online nem. 

Regisztráció:

 A megrendelő kitöltése után nyílvántatásba vesszük, majd küldünk regisztrációs kódot.

Regisztrálatlan verzió korlátozásai:  Számlakiállító adatai a számlán demostrációs adatokkal cserélődik le. Online verzió számlabeküldési funkciói a NAV felé blokkolva. Maximálisan kiállítható bizonylatok száma tipusonként 10-re limitálva.

Terméktámogatás:  - telefonos tanácsadás, számítógépes távkapcsolat segitség. 

 

Regisztrációs díj: 
60000Ft
Éves követési díj: 
10000Ft
Kézikönyv: 
MéretFeltöltés dátuma
PDF ikon felhasznaloi_kezikonyv_szamlazo_bde.pdf1.27 MB2018. 08. 26. 17:42

Alkalmazott nyomtatási számlaformátum a legegyszerűbb eset az 1s, azaz az egysoros verzió. Itt az eladott tétel adatai egy sorban elférnek. A megnevezés a leghosszabb adatmező ami általában 80 karakter széles. Például egy vasboltnak ideális számla megjelenítési formátum, mert tömör, egy a4-es lapon kb. 40 tétel is elfér. Csak nettós verzió tölthető le. Nettós rendszerben a program rászámolja az egységárra az ÁFÁ-t. Az anyagtörzsben mindkét ár látható, de a nettó eladási árat kell rögziteni. Számlázáskor, bevételezéskor az eladott tétel kiválasztására alkalmazható a vonalkód olvasó is ha ez a funkció be van kapcsolva.

Ügyfelenként megadható a kedvezmény százalék, fizetési módja, esetleges határideje. A program automatikusan feltölti a szerkesztett bizonylatokra. Az ügyfélhez rendelt esetleges kedvezmény  automatikusan korrigálja a 100%-os eladási árat.  Az korábban elkészített bizonylatok kezelése rugalmas, bármikor javítható. Számlák esetében, ha ki lett nyomtatva az eredeti példány, a módosítási funkció blokkolásra kerül. A program rendelkezik helyreállítási funkciókkal.  Mivel minden mozgás bizonylatolt, egy menüpont meghívásával a pillanatnyi raktárkészlet újra szerkeszthető. Rendelkezik egy anyag mozgásait megjelenítő un. anyagkartonnal. Itt időrendi sorrendben látható az adott anyag bevételezései,értékesítései.

listák:

- kiállított bizonylatok listája egy időintervallumban ( összes bizonylat típusra )
- kifizetetlen számlák,
- egy vevő vásárlásai, egy termék eladásai, stb.

Ezeket folyamatosan bővítjük az ügyfeleink visszajelzési alapján. Nagyon sok információ olvasható a programokkal kapcsolatban a lafisoft weboldal GY.I.K ( Gyakran Ismételt Kérdések )

lapján http://lafisoft.hu/gyik

Az alábbi videók jól bemutatják a legfontosabb folyamatokat függetlenül felületet adó operációs rendszertől és program variánstól. Jól értelmezhetőek, mert minden LafiSoft programban tipikusak ezek a megoldások.